Wedstrijdnieuws

Search Our Site

logo joshuaJoshua Das Racing Team

Vanwege de verre afstand zijn we woensdag vertrokken naar Cheb. Donderdag middag kwamen we aan, en was ons plekje op de paddock gereserveerd. Vrijdag was de baan vrij open dus konden we allemaal trainen. Hierdoor heb ik een hoop meters kunnen maken.

Na wat aanpassingen aan de motor en mezelf qua stijl, ging het rijden nog beter. De laatste sessie raakte ik met mijn voet de curbstone waardoor ik onderuit ging met een hoge snelheid. Gelukkig was er met mij niks aan de hand, de motor had wel wat defecten waaronder: het stuur en de radiator krom. Dat konden we wel oplossen.
Die avond had ik mij ingeschreven en werden de motoren weer goed gekeurd bij de technische keuring.
Zaterdagochtend was het tijdens de eerste vrije training droog maar koud. De tweede vrije training heb ik niet gereden omdat het regende waardoor het glad en listig was, ik wou geen risico lopen op blessure. Tijdens de kwalificatie was het gelukkig droog geworden. Lang stond ik op de elfde plek maar in de laatste minuten zakte ik weer naar de veertiende plaats.
Op zondag begon de dag met de warming-up. We hadden weer wat aanpassingen gedaan aan de motor, zoals de vering opgeschroefd, daardoor heb ik weer een snellere tijd kunnen neerzetten dan de kwalificatie. Met een goed gevoel ben ik de eerste manche begonnen. Het was een chaotische eerste ronde met een hoop valpartijen. Ik kon me daar mooi doorheen sluizen en reed op een negende plek. Na een aantal rondes had ik mijn motor doodgeremd in het offroad. Daardoor moest ik de motor opnieuw aantrappen waardoor ik achteraan belandde. Uiteindelijk eindigde ik dertiende.
Tijdens de tweede manche waren er op de startgrid technische problemen met de motor. De motor wilde niet starten. Na lang trappen, deed de motor het gelukkig weer en kon ik de weg vervolgen. Volgens de regels moest ik dan wel achteraan starten aangezien de andere rijders hun opwarmingsrondes al hadden gereden. In de eerste bocht was er een grote valpartij waardoor er een herstart kwam. Uiteindelijk had ik mij gepositioneerd op een tiende plek. Die heb ik behouden tot het einde ondanks de druk van een rijder die achter mij reed.

Zo is de eerste top-tien finish van het seizoen binnen !

Cheb2

Deze pagina wordt u aangeboden door onze sponsor. Uw website op internet, met VALKE.NET

Logo Valkenet

Onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Joshua, de race, vorderingen, en meer
door je in te schrijven op de nieuwsbrief.