Wedstrijdnieuws

Search Our Site

logo joshuaJoshua Das Racing Team

Na de vorige wedstrijd in Cheb is het motorblok weggebracht voor een grote onderhoudsbeurt. Er bleek wel het een en ander versleten te zijn na twee jaar gereden te hebben met het blok. Met een fris blok zijn we afgereisd naar de baan in Schaafheim.

Vrijdag hadden we alles mooi opgebouwd en de motoren laten keuren. Het was vrij fris op de zaterdagochtend. Voor de eerste training lieten we de motor warmdraaien, maar toen ik de motor wou pakken om te rijden naar de start, deed de motor het niet. Na meerdere pogingen om de motor aan de praat te krijgen, lukte dat helaas niet op tijd voor de eerste vrije training. Na wat zoeken bleek ik een gebroken draad te hebben van mijn lucht-sensor. Nadat de draad gerepareerd was, liep de motor in 1 keer. Helaas heb ik een kostbare vrije training moeten missen.

De tweede vrije training ging goed maar ik miste wel de snelheid helaas. Na die training hadden we wat kleine aanpassingen gedaan aan de vering. de kwalificatie ging niet zoals we wouden. Ik was zelf hard aan het pushen maar kreeg steeds niet de snelle rondetijden die ik wou. Uiteindelijk had ik mij als dertiende gekwalificeerd.

Zondag ochtend was het weer heel fris. De motor had weer wat moeite met starten voor de warming-up. Gelukkig kon ik de warming-up wel rijden zonder problemen. Ik had de warming-up sessie mooi afgesloten met een zevende tijd en reed weer een half seconde sneller dan de kwalificatie. Doordat de motor in de ochtend weer niet goed startte, had ik er geen lekker gevoel bij voor de wedstrijd. Dus ben ik de motor na gaan lopen en kijken of alle elektronica nog goed zat. Bij het nakijken bleek er ook een draad van de watertemperatuur-sensor te zijn gebroken. Gelukkig hebben we dat op tijd gevonden voor de wedstrijd en zo kon ik met een gerust hart de wedstrijd rijden.

De eerste manche had ik een super start, maar zat helaas vast in het gedrang en was terug gezakt naar de laatste plaats. Na lang achter twee rijders te hebben gezeten kon ik ze in halen maar helaas was een groep van drie man die voor mij reed, plek 12 tot 10, niet meer op tijd in te halen. Dus ben ik de eerste manche dertiende geƫindigd.

Schaafheim1

De tweede manche had ik weer een goede start en dit keer kon ik goed door het gedrang vechten. Ik reed in een groep van vijf man op de elfde plek tot de rijder voor mij onderuit ging en ik tiende lag. De negende man hield de boel al lang op in de groep dus stond ik gereed om hem in te gaan halen in het offroad tot dat hij zijn motor af liet slaan voor mij. Ik kon hem niet op tijd ontwijken en reed bij hem in zijn motor. Ik kwam helaas vast te zitten tussen zijn achterwiel en spatboard met mijn motor. Omdat het zo lang duurde sloeg mijn motor af. Na dat ik de motor aan had was iedereen mij al gepasseerd. Helaas ging ook het bordje van de laatste 2 rondes omhoog en kon ik niemand meer inhalen.

Schaafheim2

Ik wil iedereen voor dit seizoen bedanken die mij steunde met alles. Ook mijn trouwe sponsors wil ik heel graag bedanken voor hun steun, zonder hun was dit niet allemaal mogelijk.

Deze pagina wordt u aangeboden door onze sponsor. Uw website op internet, met VALKE.NET

Logo Valkenet

Onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Joshua, de race, vorderingen, en meer
door je in te schrijven op de nieuwsbrief.